Beyer Parterapi og Psykoterapi logo

Hvordan foregår parterapien hos mig

Første session hos mig er gerne en dobbelt session, hvor jeg lærer jer at kende samt indsamler data om jeres parforhold. Jeg ønsker viden om, hvilke udfordringer i kommer med. I slutningen af denne session laver vi en målsætning sammen så i ved, i hvilken retning vi arbejder. Dette giver jer struktur, klarhed og ro og den sikrer, at vi arbejder i samme retning. Efter denne session går i fra mig med ny viden, indsigter samt værktøjer. I får lektier for, så i kan øve jer på at skabe forandring imellem jer med det samme.

 Tredje og fjedre session er individuelle sessioner. Jeg bruger disse sessioner til at indsamle brugbare informationer om jeres barndom og opvækst da der gemmer sig meget brugbar info her.


Herefter fortsætter vores sessioner sammen, hvor vi arbejder med de udfordringer i har samt det der opstår undervejs.

I skal regne med minimum 8 sessioner samt booster sessioner herefter. Det er dog slet ikke ualmindeligt at parterapien kræver mange sessioner alt efter udfordringerne og varigheden af disse.


I vil dog opleve allerede efter vores første session, at i har en anden viden og forståelse og at i har gode brugbare værktøjer i kan benytte med det samme.


Terapi er en proces hvor i skal have nye indsigter for at kunne forstå, samt nye redskaber for at kunne handle anderledes.

Terapi er derfor ikke et quickfix men en investering i jer og jeres fremtid.

Hvad siger forskningen om parterapi?


  • Parforhold er ofte den tætteste relation vi har i voksenlivet sammen med relationen til vores børn.
  • Vores parforhold kan heale de sår vi har fra vores opvækst hvis relationen er tryg og kærlig. Omvend kan den bringe meget smerte når ikke den følelsesmæssige forbindelse kan mærkes.
  • Det er en af de mest betydningsfulde relationer vi kan få og den har stor indflydelse og derfor er der også blevet forsket meget i parforhold.
  • John Gotmann fra Denver instituttet i USA er en af de førende pioner indenfor forskning i parforhold.
  • Han har identificeret de mest centrale og effektfulde fokuspunkter i parterapi.
  • Hvis der sættes ind på disse punkter viser forskningen os, at parterapi har stor effekt og hjælper parret til at opnå markant større glæde, tilfredshed, lykkefølelse samt samhørighed.
  • Ydermere fortæller forskningen os, at det også højner den enkeltes sundhed og helbred, da krop og psyke hænger sammen.
  • Mange par oplever det som et positivt vendepunkt og en livsforandring at gå i parterapi.
Sika Beyer forbedringer

Typiske temaer i Parterapi:


UDFORDRET KOMMUNIKATION

De fleste par jeg møder har udfordringer i forhold til kommunikation.


De oplever sig ofte misforstået, at deres kommunikation ofte ender ud i skænderier hvor ingen lytter til hinanden. Dette er en negativ glidebane og vil ofte over tid eskalere. Mange oplever, at det bliver en ond spiral hvor den manglende eller negative kommunikation og konflikterne fylder alt for meget i hverdagen. Mange giver op undervejs og ender med at kommunikere mindst muligt, da de ikke har tillid til hinanden. Dette skaber større og større afstand og kan ende med brud, da de følelsesmæssigt trækker sig mere og mere fra hinanden. Det ses ofte ved at lysten til sex og intimitet forsvinder men endnu værre er det, når par stopper berøring såsom kys og kram. Dette er et alvorligt udtryk for, at der akut skal sættes ind med hjælp hvis parforholdet skal reddes. Der skal fokus på de årsager der ligger til grund for denne lukken ned for hinanden. Det skal belyses om det handler om frygt eller om parret simpelthen har misligholdt parforholdet alt for længe.


Jeg har meget fokus på at styrke den følelsesmæssige forbindelse via den gode kommunikation i min praksis. Vi øver og træner sammen i et trygt rum hvordan begge kan formidle et budskab på en kærlig måde, hvorpå de får bragt deres følelser og behov i spil uden at partneren føler sig angrebet. Jeg lærer mine par at 80 % af konflikter skyldes misforståelser. At vi ofte tolker, hvilket er en af de største årsager til konflikter, da vi ofte rammer forkert.  

Derudover arbejder vi med kærlighedssprog og skruer op for de kærlige intentioner igennem øvelser og hjemmearbejde.

 

MANGLENDE TILLID

Manglende tillid vil ofte være en naturlig bivirkning af et parforhold i mistrivsel og ubalance.

Når den følelsesmæssige forbindelse er udfordret eller udeblivende i vores relation, vil vi som de sociale individer vi er, føle os utrygge.

Når vi er utrygge har vi ikke tillid til at vores nærmeste passer på os, at vi er i sikker havn.

Det er derfor den følelsesmæssige forbindelse vi skal arbejde med for igen at kunne skabe tillid.

Jeg lærer mine par at bringe deres behov, længsler og sårbarhed i spil. Forskning viser os, at netop denne sårbarhed vækker empati og medfølelse hos vores partner og er dermed med til at skabe kontakt og den nærhed vi alle længes efter når den udebliver.

 

UTROSKAB

Utroskab opleves som et stort tillidsbrud. Ens verden kan pludseligt styrte sammen og trygheden og tilliden til det liv der var forsvinder. Det er et stort chok for mange og vil ofte få store konsekvenser på mange områder i et parforhold. Det siger derfor sig selv, at det ofte er nødvendigt med professionel hjælp.


Hvad mange måske ikke ved er, at den som rammes af utroskab ofte udvikler PTSD symptomer enten forbigående eller som diagnose. Det får stor indvirkning på den ramtes hverdag og liv og derfor kan det være livsforandrende at få hjælp til sine PTSD symptomer.

 Jeg kan hjælpe dig med at undersøge, om du er ramt af PTSD symptomer

samt sende dig videre til behandling.

Kontakt mig

for tider HER

Den utro part har også ofte brug for individuel terapi sideløbende med parterapien. Den utro part har brug for at finde ud af, hvilke årsager der ligger til grund for det valg han/ hun traf. Dette er vigtigt for at kunne undgå at det gentager sig.

  • Begge parter lider ofte i forhold med utroskab og der er ofte en masse ubesvarede spørgsmål som trænger sig på..
  • Der er tit en masse svære følelser forbundet med utroskab såsom vrede, had, sorg, skam og skyld.
  • Der er svære tanker om skilsmisse? Skal vi blive og kæmpe eller give op? Ofte er den som var utro den som må sidde på pinebænken og afvente udfaldet, det kræver tålmodighed da heling hos vores partner ikke er noget vi kan skynde på.
  • Utroskab er ofte den mest alvorlige krise i et parforhold og det kan være rigtig rart at være støttet af en terapeut som kan facilitere tryghed og rumme alle de svære følelser og tanker.
  • I skal regne med et længere forløb ved utroskab samt, at i ofte både skal gå til individuel og parterapi hvis i begge to skal komme styrket igennem det.

 

JALOUSI

Jalousi er en naturlig følelser som kan ramme os alle. Den handler i bund og grund om frygten for at miste.

  • Der findes to typer for jalousi den sunde og den usunde.
  • Den sunde jalousi er det stik vi mærker, når vores partner taler lidt for længe med en anden. Eller når en fremmed kigger efter vores kæreste på gaden.
  • Den følelse får os til at stramme os an, og fx at gøre en ekstra indsats. Vi gør måske lidt ekstra ud af vores udseende, bestiller tid til frisøren? Eller vi køber en buket blomster eller en flaske vin med hjem?
  • Den sunde jalousi overskygger ikke eller fjerner vores fokus og sunde fornuft, den får os bare til at stramme os lidt an.
  • Den usunde jalousi derimod er en djævel.
  • Den er ikke til at kontrollere og styre og den kan få de værste sider frem i den som rammes. Vi udvikler måske en tjekke og kontrol adfærd overfor vores partner, hvilket ikke er givende for en sund relation.
  • Den usunde jalousi kan fylde så meget og få så alvorlige konsekvenser at forhold lider og bryder op.


Nogle gange især ved utroskab er det svært for den ramte at kontrollere denne frygtelige følelse og her er det vigtigt at få hjælp. Det går nemlig sjældent over af sig selv.

 

SAMMENBRAGTE BØRN

I dag er der flere sammenbragte familier og enlige i Danmark end den såkaldte kernefamilie med mor, far og børn. Mange bliver skilt og finder sammen på ny med dine og mine børn under samme tag. Det er ofte en svær konstellation som kan give en masse udfordringer.

Vi ved fra forskningen at 75% sammenbragte familier går fra hinanden og de fleste indenfor de første to år.


Der er mange hensyn at skulle tage og svære følelser i spil. Det kan være følelser som jalousi, misundelse, vrede osv. Mange oplever disse følelser som er rettet mod partnerens børn samt ex. samleveren, men på grund af skyld og skam får de måske ikke italesat dem?

Måske er det svært for din nye partner at forstå, at du ikke elsker hans børn som dine egne? Måske er det skamfuldt at indrømme og italesætte din jalousi på din partners 3 årige barn på grund af den kærlighed han giver barnet, for hvordan kan man være jaloux på et barn?


  • Måske oplever du jalousi over for din partners forhold til ex samleveren?
  • Det er vigtigt at forstå, at der altid er en god grund til de følelser vi mærker. At de er helt normale og ofte bare er et hint om at der ligger nogle underliggende behov vi skal have undersøgt.
  • Vi skal huske det ikke er et problem at have følelserne det bliver først et problem hvis vi udlever dem.
  • Oftest vil vi opleve, at vores følelser fylder mindre når vi italesætter dem og giver dem en stemme.


I kan have brug for at få faciliteret et rum hvor det er ok, normalt og at acceptabelt at italesætte de her svære følelser og tanker i oplever. I behøver måske hjælp og værktøjer til at få sat en ramme i hverdagen hvor i kan få talt sammen uden at den anden part går i forsvar? Sammenbragte familier kræver oftest endnu mere tålmodighed, forståelse og vilje til at lykkes og det er derfor ofte en rigtig god ide få hjælp.

Sika Beyer Terapi

Ca 40 % af ægteskaber i

Danmark ender i skilsmisse.

Sika Beyer Terapi

SKILSMISSE


Skilsmisser har ofte store konsekvenser for ikke bare parret men også deres børn, familier, venner mm. Der er pludselig en helt masse svære ting at skulle forholde sig til. Bodeling, flytning, samværsordninger med børn, økonomi osv. Mange er slet ikke klar over hvor indgribende og omfattende en skilsmisse kan opleves førend de selv står midt i det.


Børnene er som regel de største tabere i skilsmissesager og mange oplever, at forældrene ikke er i stand til at kommunikere sammen men at kommunikationen går igennem dem. De føler sig ofte klemt imellem forældrene og genstand for deres indbyrdes vrede.

Det er en rigtig usund dynamik og tilstand for børnene at være i og de lider.


Skilsmisser medfører ofte mange svære følelser såsom vrede, svigt, had, angst .Ofte er begge partere ikke samme sted i forhold til beslutningen og accepten af bruddet og det kan derfor være en hjælp at få sat en kærlig og professionel ramme for jer begge igennem processen.


I nogle lande tilbydes parterapi ved skilsmisse, da vi ved hvor stor effekt det har for det videre samarbejde.

Selvom par skilles så er de for evigt fælles om børnene og ikke mindst derfor er det vigtigt med et godt samarbejde.

 

HVORNÅR SKAL I OPSØGE PARTERAPI

  1. Jeg vil anbefale jer at opsøge parterapi hvis i:
  2. Har mistet den følelsesmæssige forbindelse til hinanden.
  3. Savner nærhed og intimitet.
  4. Tolker og misforstår hinanden konstant.
  5. Føler at  konflikterne og uenighederne fylder meget i hverdagen og er svære at løse.
  6. Ønsker nye redskaber og værktøjer til at kunne kommunikere på en tryg og anerkendende måde.
  7. Savner at føle jer forbundet og at være et team.
  8. Føler jeres parforhold kun er en praktisk konstellation.
  9. Savner at føle jer set af den anden.
  10. Er begyndt at overveje om i har en fælles fremtid